webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Ik las dat zorgcentrum Overmars noodgedwongen dicht moet. Dat deed me meteen denken aan BN&M raadslid Wiel Bijmans. En nee, dat heeft nu eens niets te maken met het feit dat de man al wat op leeftijd is. Nee, het kwam door een van z’n inmiddels gevleugelde uitspraken.

Toen de oppositie vroeg naar wat BN&M’s toekomstvisie was voor Beuningen, antwoordde Wiel: “Visie visie, wat heb je nou aan een visie? Morgen kan de wereld er wel heel anders uitzien”. Je zou denken dat met iemand genaamd Wiel aan ’t roer, de koers geramd zit… Het tegendeel blijkt waar.

Al jaren zag iedereen het lot van zorgcentrum Overmars aankomen. Het complex voldeed allang niet meer aan moderne eisen der tijd en de steeds strenger wordende (toelatings)eisen zorgen voor minder bewoners. De Alde Steeg in Beuningen wordt wél volledig vernieuwd en daarmee was het lot van Overmars feitelijk al bezegeld.

Vandaar dat Zorggroep Maas & Waal heeft besloten dat ‘t komende zomer einde oefening is voor Overmars. Je zou verwachten dat het college van B&W daar daadkrachtig op zou reageren. Helaas schrok men op ’t gemeentehuis net zo hard van dit nieuws……

Laat ik dan maar weer de taak op me nemen om na te denken. Het Overmars pand is eigendom van Zorggroep Nederland. Die organisatie wil het de gemeente wel verkopen, maar ’t is zo verouderd dat je het alleen nog maar kan slopen om er woningen op te bouwen.

Helaas is dat ook niet mogelijk, want Beuningen moet zich houden aan allerlei afspraken. De provincie heeft bepaald dat er maar een beperkt aantal woningen per jaar gebouwd mogen worden… en met de sluiting van Overmars is nooit geen rekening gehouden.

Misschien is het een plan Overmars aan Wiel en zijn kringloopwinkel te geven, staan vast ook nog wel wat oude spullen. Of wat dacht u van een generatiepark op die plek? Nóg een idee: het kunstwerk Anima Mundi gezellig midden in het dorp.

Ideeén genoeg of is dat iets teveel visie?