webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Wie raadslid is in Beuningen, ontvangt een kleine 700 euro per maand. Dat geld is natuurlijk geen inkomen maar een kleine vergoeding voor het vele werk wat ze moeten verzetten. Een raadslid keihard aanpakken op z’n inzet geeft dus geen pas… Maar toch ga ik het doen.

Want, waar denkt de Beuningse D66-fractie dat ze mee bezig is? Het is ronduit onfatsoenlijk wat deze partij in het afgelopen half jaar klaargespeeld heeft: niets, he-le-maal niets!

Eerst verkwanselden ze in een poging op het pluche te belanden werkelijk alle speerpunten waarmee ze de verkiezingen in gingen en nu zijn ze verworden tot de bijwagen van BN&M. Is dat écht wat die 1688 Beuningse D66-stemmers voor ogen hadden?

Triest dieptepunt is de laatste begrotingsraadsvergadering, waarin burgemeester en wethouders hun (financiële) plannen presenteren voor het komende jaar en waar de politieke partijen natuurlijk uitgebreid op reageren en met eigen plannen komen. Op D66 na dan.

De bijdrage van fractievoorzitter Roel Kuppens aan deze uiterst belangrijke vergadering nam een indrukwekkende 54 seconden in beslag. U heeft nu al meer tijd en moeite getoond met ’t lezen van deze column. En wat was zijn verheffende boodschap aan het college: ‘ga zorgvuldig met bezuinigen om’. Met zoveel clichés bewees hij wel dat kort niet per definitie krachtig is.

En deze houding is exemplarisch voor alle vergaderingen waar D66 aan deelneemt, al is “bij aanwezig zijn” een betere omschrijving van hun spek & bonen beleid. En je hoeft niet betaald te worden om alleen een zetel warm te houden…We zijn het europees parlement niet.

Ik stel daarom voor dat de D66-fractie haar vergoeding per direct inlevert. Dat levert met 3 raadsleden maal vier jaar die maandelijks 700 euro vangen ruim een ton op. Daarmee houden we De Plons voorlopig wel open en alleen daarom al mogen de D66 raadsleden gewoon hun mond dichthouden.

Daar waren ze toch al zo goed in.