webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Kenmerken van een échte ondernemer zijn onder meer doorzettingsvermogen, creativiteit en flexibiliteit. Angst hoort niet in dit rijtje thuis, al kent Beuningen sinds kort flink wat kleine zelfstandigen waarbij ‘t dun door de broek loopt. De dames en heren vrezen het Monster van Van Cranenbroek… beter bekend als de megastore van 15.000 vierkante meter die op het oude terrein van tuincentrum Bull moet komen.

Zowel in De Gelderlander als op Webtv buitelden ondernemers over elkaar heen en riepen om het hardst hoe schandalig ’t wel niet was dat hun arme winkeltje verpletterd dreigt te worden door die massale, megalomane monsterstore.

Zou de Beuningse middenstand eigenlijk al wat meer hebben gedaan dan steunen en kreunen? Zijn de ondernemers bijvoorbeeld gaan praten met collega’s waar ook zo’n Van Cranenbroek gevestigd is? Weten ze wat de geplande winkel precies inhoudt of hebben ze zelfs maar geprobeerd contact te zoeken met de eigenaren? Welnee, op het uitventen van hun mening na hebben ze niets concreets ondernomen.

Ondertussen laat Van Cranenbroek zien waarom het zo’n succesvolle onderneming is. Ze pakken het signaal op en hebben uit zichzelf aangeboden om een ruimte in de winkel ter beschikking te stellen voor de promotie van het Beuningse winkelcentrum.

Geheel gratis geef ik de ondernemers een welgemeend advies: zie dit als een mooie kans voor Beuningen en ga eens praten met deze ondernemers uit het Brabantse. Want één ding is zeker: Van Cranenbroek wil uitbreiden en dat houdt zelfs de Beuningse middenstand niet tegen. Als het hier niet lukt, dan wordt ‘t Druten, Wijchen of Elst en mogen die gemeentes profiteren van de extra werkgelegenheid en economische boost die zo’n megastore met zich meebrengt.

En na dit gratis advies mag ik toch hopelijk wel een waardebon verwachten van Van Cranenboek? De groothandel verkoopt net zoveel prullaria die de tand des tijds niet doorstaat als de argumenten van de gehele Beuningse middenstand… Inderdaad best gek dat ze nog niet door één deur kunnen.