webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg


Marcel Pardon is ergens in September van 1970 in Arnhem als Michel op de wereld gezet. In zijn jeugd al was Marcel druk met alles wat met muziek en podium te maken had. Hij verkleedde zich als “popartiest” en stond met een eigen gemaakte microfoon voor de spiegel te playbacken. Later speelde hij optredens van o.a. Frank Boeijen en het Goede Doel na. Op zijn 12e had hij op zijn slaapkamer al een heuse DJ Booth staan.

Marcel Pardon behoort tot het interieur van Radio Totaal. Al vanaf zijn 15e is hij DJ en stond samen met Jeroen van Maanen, Rob van den Heuvel en Tonnie Teunissen aan de wieg van Radio Totaal. Marcel Pardon is een vrolijke DJ die vanuit het niets Radio of zalen op zijn kop kan zetten.

Radiogeschiedenis:
1985 – Radio Unique
1991 – 1996 Radio Totaal: Top 30, Bar949, Pardon met Pardon
1996 – 1998 Power Radio, De Graaf & Pardon Show
2009 – 2013 Radio Totaal, Bar 949
2013 – Heden Web FM

Als je Marcel vraagt naar zijn Radiohoogtepunt is zijn antwoord: “Een van mijn hoogtepunten was dat ik met de speciale Radio Totaal Auto, samen met Rob van den Heuvel” aankwam bij een zaal waar we zouden draaien. Het was net of Michael Jackson zelf aankwam. Horden mensen en handtekeningjagers. Te gek dat ik dat heb mogen meemaken!”

Naast Radio draait Marcel al 25 jaar week in week uit in zalen en discotheken. In bekende uitgaansgelegenheden in Nederland en buitenlandse vakantieoorden zet hij de tent op zijn kop. Daarnaast is Marcel Pardon een gevraagde presentator voor evenementen. In 2003 was hij initiatiefnemer van de Landelijke actie DJ’s draaien tegen zinloos Geweld. Hij zette 400 DJ’s aan om op 1 avond tegelijk hun gage te doneren aan de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. Radio 2 weidde er een dj’s draaien tegen zinloos geweld week aan en Marcel was te horen op Radio 1 en te zien in het NOS Journaal.

Tijdens belangrijke hoogtepunten is Marcel Pardon DJ. Zo draaide hij tijdens het koninklijk bezoek in Makkum, presenteerde tijdens de Vierdaagsefeesten en draaide op het Grootste Hockeyfeest van Nederland. Als je Marcel vraagt naar zijn absolute hoogtepunt dan is zijn antwoord:
“ik heb in 2005 midden op een piste gedraaid. Op 2810meter je muziek draaien is voor mij letterlijk een hoogtepunt. Het had niet veel gescheeld of er was lawinegevaar. Moet je jezelf eens indenken hoe je speakers, bekabeling en apparatuur in zo’n klein skiliftje krijgt en het vervolgens met sneeuwscooters naar het sneeuwpodium. Onvergetelijk!”

In 2009 eindigde Marcel Pardon op de 3e plaats van Beste Feest-Dj’s van Nederland.
Heden ten dage werkt Marcel Pardon, als een soort verkoper, 4 dagen bij een lichtverhuurbedrijf. Hier staat hij klanten uit Nederland en daarbuiten te woord die geïnteresseerd zijn in het huren van verlichting en luxe kristallen kroonluchters. Naast zijn werk is hij nog steeds zeer actief als DJ en draait door heel Nederland. Naast dit alles verzorgt hij boekingen van artiesten voor diverse klanten. Marcel heeft een vriendin en 2 kinderen.

Toen ontstond in april van 2009 het idee om Radio Totaal weer nieuw leven in te blazen. Niet zoals vroeger als radiopiraat maar als legaal internet radiostation. Marcel draaide voor 1x een aflevering van Bar 949 en was direct verkocht. Samen met John, Jeroen en Marcel zetten ze het internet radiostation Totaal op. Marcel draait het programma Rock and Roll Radio op dinsdagavond en samen met Maurice de Mandt.