webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg


Maurice de Mandt2Op 23 februari 1980 wordt Maurice de Mandt geboren in Nijmegen. Al op jonge leeftijd heeft hij al interesse voor de muziek, op 5 jarige leeftijd zit hij al achter de platen speler van zijn ouders met een microfoon: “hallo, hallo, hier is het mannetje van de radio!”

De interesse voor de muziek en radio wordt alleen maar groter: op 11 jarige leeftijd draait Maurice al in de lokale jeugd discotheek en heeft hij thuis een kleine drive-in show gemaakt. Het draaien op feesten gaat door tijdens de middelbare school waar hij ook vaste dj is op schoolfeesten. De interesse voor de radio blijft en in huize de Mandt staat dan ook al snel een FM-zender aan. Kiss FM wordt geboren in 1993 en samen met een school vriend zendt hij in het weekend uit.

In 1996 gaat een wens van Maurice in vervulling en hij begint bij een grote radiopiraat, namelijk: “Radio Totaal 94.9 FM”. Elke woensdag en vrijdag gaat hij na school met zijn brommertje richting de studio. Bij dan één van de populairste radiostations van Gelderland presenteerde hij het programma “Hits tot aan de spits!” Later werd hij ook vaste invaller voor Bar 949, de Dance Party en maakte hij samen met Rogier Engels op zaterdagavond het programma MR.

Begin 1998 valt radio Totaal uiteen en Maurice zet samen met collega Rogier Engels en John Pardon het radiostation Dynamik FM op. Tot 2000 heeft Dynamik FM bestaan vanuit een garagebox in Mook, maar na twee jaar ging ook hier de stekker eruit.

Maurice kon de muziek niet loslaten en draaide in discotheken en bars door het hele land. Later richtte hij zich meer op het mixen en remixen van muziek en draaide als vaste DJ in een café in Nijmegen.

Toen kwam in april van 2009 een telefoontje dat er plannen waren om Radio Totaal weer nieuw leven in te blazen. Niet zoals vroeger als radiopiraat maar als een legaal internet radiostation. Maurice had hier gelijk oren naar en voegde zich tot het vaste team. Samen met John, Jeroen en Marcel zetten ze het internet radiostation Totaal op.
Maurice pakt doordeweeks het programma Bar949 op en is vast geluid op de maandag- dinsdag- en woensdagavonden.

Vanaf 1 maart 2010 start Maurice met een nieuw middagprogramma, van maandag t/m donderdag is hij het vaste geluid in de middag van 15 tot 18u.

Nu is hij het vaste Geluid in de middag op Web Fm. Hij is elke werkdag te horen van 14:00 uur tot 17 uur met On-deMandt.

Verder is hij de stem van het Web Fm Nieuws dat je elk half uur hoort met het laaste Nieuws uit de gemeente Beuningen en Druten.