webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg


Ruud van RijenRuud is geboren in 1964 in Baarle Hertog, België. 1 maand na zijn geboorte besloten zijn ouders terug te gaan naar Nederland, waar hij zijn hele jeugd doorbracht. Op latere leeftijd studeerde hij voor machinaal houtbewerker, en na het behalen van zijn diploma’s ging hij aan de slag als standbouwer en Interieur bouwer. Maar het duurde niet lang voordat hij besefte dat deze baan hem niet de vervulling gaf die hij in gedachte had.

Het was tijdens het werk dat hij een non stop mix hoorde van de toen meest populaire mixer Ben Liebrand. Ruud was zich meteen bewust op dat moment. DIT IS HET!!! Zo snel als hij kon spaarde hij voor 2 draaitafels en een cassette deck en begon te mixen. Deze mixen bood hij aan in de lokale clubs en werden al snel gedraaid. In zeer korte tijd kreeg Ruud het live mixen onder de knie. En het duurde dan ook niet lang voordat hij aan de eerste mixwedstrijd mee deed.

Bij de Zuid Nederlandse Kampioenschappen verbaasde Ruud zichzelf door te winnen. Zijn Idool Ben Liebrand zat toen in de jury. Direct na de wedstrijd kwam Ben naar Ruud toe en vertelde hem dat hij verbaasd was over zijn vaardigheden en talent. “Een gedenkwaardig moment….”

Vanaf hier begon Ruud te werken in de meer professionele zin van het woord. Hij ging DJ-en in diverse clubs. En maakte mixen voor populaire programma’s bij de bekende Nederlandse radio stations zoals Veronica (Top 40 / Lex Harding), Tros (Soul show / Ferry maat / Martijn Krabbe), AVRO (Drie maal doordraai / Robin Albers), Tros (Dier op drie Mix / Edwin Diergaarde).

Bij de Tros heeft Ruud nog een aantal keer de Tros jaarmix gemaakt, en bij de AVRO heeft Ruud nog jaren in de jury gezeten van AVRO’s drie maal doordraai. Hij heeft daar nog bekende namen zien doorbreken met mixen zoals Dj Jean, Marco V, Michel de Hey.

Ondertussen was Ruud al heel druk met platen maken. Zijn eerste Instrumentale plaatje met samples, “Drivin Force – Rock this world” kwam meteen in de Top 10 van de landelijke Dance lijst.
Dit was het definitieve startschot!!!

Hij was er van overtuigd dat als hij Rap met zang zou combineren er nog een grotere scoringskans zou ontstaan. Daarom creëerde hij in 1989 een nieuwe groep genaamd “Twenty 4 Seven”. Voor hij het wist scoorde hun eerste single “I can’t Stand it” in alle werelddelen. Voor deze single kreeg Ruud Goud in Spanje en Italie, en Twenty 4 Seven won het “Diamonds Award festival” in Monaco.

Ruud heeft tot nu toe meer dan 18 Miljoen platen verkocht over de hele wereld. Hiervoor kreeg hij 16 gouden platen in: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië, Polen, Italië en Spanje en 2 Platina platen in Tsjechië en Australië, en 1 Dubbel platina plaat in Zuid Afrika.
Als slagroom op de taart mocht Ruud in 1996 de Nederlandse “Export Award” in ontvangst nemen.

Op dit moment draait Ruud nog steeds alle weekenden als DJ en treedt Twenty 4 Seven nog steeds op in zowel binnen- als buitenland. Sinds Januari 2013 is Ruud een nieuw radio programma gestart genaamd Twenty 4 Seven Beatz. En werkt hij nog dagelijks in de studio aan nieuwe producties.
Dit hoor je elke zaterdagavond vanaf 23:00 uur op Web FM.