webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Het laatste dat een columnist moet doen zo tegen het eind van een kalenderjaar is z’n eigen werk teruglezen. Even los van de kwaliteit, of het gebrek er aan… Bekruipt bij het teruglezen van 52 schrijfsels dat ’t er allemaal niks toe deed.

Je behandelt een nietszeggend verkiezingsprogramma van Beuningen Nu en Morgen en als beloning krijgt de partij 9 zetels. Je laat je licht schijnen op de bijzondere ontwikkelingen rondom de partij Beneden Leeuwen waarna ze op volstrekt onduidelijke wijze een zetel scoren. Een poging duidelijk te krijgen dat alle lokale partijen in Druten absoluut inwisselbaar zijn resulteerde in een vergroting van hun macht.

Nadat ondergetekende het ambtelijk onvermogen aan de kaak stelde rond van het Winssens generatiepark, kreeg het Beunings gemeentebestuur haar zin… En werd het hele plan vakkundig de kop in gedrukt.

Ik zei de gek maakte zelfs een compleet voorstel voor de PvdA om Beuningen On Ice te steunen. Dat alles in een poging hun opponent BN&M te dwingen een verkiezingsbelofte na te komen. Maar blijkbaar hadden de rooie rakkers ’t rood voor de ogen, want ze lieten over zich lopen waardoor het ijsevenement het nakijken heeft.

Na lang zoeken waren toch wat lichtpuntjes te vinden. In één van de columns foeterde ik het op feit dat een bedrijf van buiten Beuningen het centrummanagement deed. Dat gaat nu per 1 januari veranderen. Het wordt opgepakt door echte Beuningse ondernemers!

Dat is winst voor Beuningen. Maar of dat aan mij ligt? In Druten komt na enkele columns over de vernielingen en de jongerenoverlast nu zo goed als zeker cameratoezicht. Maar of dat aan mij ligt? En in West Maas en Waal wordt na diverse columns afscheid genomen van de samenwerking in Rivierenland. Maar of dat aan mij ligt?

Natuurlijk niet! Maar gun mij ook een kerstcadeautje met de illusie dat ik het niet voor niets doe… daar herinnert m’n loonstrook me al meer dan genoeg aan!

 

– Dhr. E. van Wijk