webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Een goed begin is het halve werk, laat ik daarom het nieuwe jaar optimistisch beginnen. Zie, het eerste goede voornemen is al een feit.

Allereerst ga ik er vanuit dat er een prachtig plan komt voor Druten-Zuid. Een plan waar dit keer niemand de stekker uit trekt of zuur over doet. De partij Welzijn Druten is dus gewaarschuwd.

Voor West Maas en Waal hoop ik dat Willeke van Ooijen bijles heeft gehad op de SP-school en niet langer de raadsvergaderingen traineert met allerlei nutteloze voorstellen die via het landelijke partijbureau over de schutting in West Maas en Waal worden geflikkerd. En ja, dat klinkt grof, maar ik moet de ferme SP-actietaal wel bezigen, anders verstaan ze me niet.

In Beuningen ga ik er vanuit dat er een definitief en goed voorstel komt om het zwembad open te houden mét dezelfde ondernemer. Dat wordt nog spannend, want we hebben een zware dobber aan dit college die onder het mom van ‘de beste deal voor Beuningen’ deze recalcitrante zwembadboy maar wat graag pootje willen lichten.

Ook ga ik er vanuit dat in 2015 serieus gekeken wordt naar de toekomst van de regio. Fuseren is het toverwoord, zeker nu West Maas en Waal gewoon weer met beide benen in de plaatselijke klei staat. Als die fusie er dan toch van komt, hoop ik dat men vooral naar elkaar en Wijchen kijkt.

Burgemeester Carol van Eert en in zijn kielzog wethouder Driessen van Beuningen hebben echter andere plannen. Volgens de welbekende wandelgangen lonken deze Beuningse bewindslieden naar Nijmegen. Over kolder in de polder gesproken… Nijmegen is groot genoeg. Een Waalsprong is één ding maar ‘n ‘Maas en Waalse sprong’ is wat mij betreft een brug te ver.

Je moet er toch niet aan denken in 2015 ineens als Nijmegenaar door het leven te gaan? Er zijn wel grenzen en die beginnen in Weurt, wat mij betreft.

Ik wens iedereen veel wijsheid in 2015!

– Dhr. E. van Wijk