webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Beuningen On Ice is weer voorbij en burgemeester Carol van Eert is apetrots. Terecht, meer dan terecht! Maar het is ook pronken met andermans veren… En niet zo’n beetje ook. 

En nee, nu wil ik ‘s even niets horen over hoe geweldig het is dat en hoe de gemeente meewerkt aan dit evenement. Want laten we ’s eerlijk zijn; dat doen ze helemaal niet. Zelfs niet facilitair. 

Hoe ik daarbij kom? Kijk nog maar eens naar de talkshow van Webtv, daar zat ook de boze voorzitter van Beuningen On Ice. Hij sprak over een financiële worst die hem begin 2014 werd voorgehouden door het gemeentebestuur… een sappige lekkernij die naarmate het evenement dichterbij kwam veranderde in minder dan een droog cocktailknakje. 

De voorzitter vertelde dat de gemeente niet eens ‘n echt aanspreekpunt voor hem had tijdens het evenement. Hij benoemde de grote modderpoel die het Asdonckterrein was aan het begin van Beuningen On Ice. Letterlijk zei hij te hopen dat de bewoners van verzorgingshuis Alde Steeg niet in de sloot zouden belanden bij een bezoek… En dat hij dat niet kon garanderen. 

De organisatie wilde op eigen kosten extra grind aanbrengen. Dat werd echter door de gemeente Beuningen verboden, omdat het alleen een speciaal soort grind mocht zijn. Je krijgt toch de neiging een shovel vol van dat speciale spul in de voorpui van het gemeentehuis te parkeren? De organisatie had zelf 120 rijplaten op het terrein gelegd maar de 20 die de gemeente zelf had kwamen met moeite en pas op het laatste moment. 

En alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is gaat burgervader Carol van Eert er prat op dat de gemeente financieel helemaal niets bijdraagt. Fijn signaal ook naar ondernemers in Beuningen die het toch al niet breed hebben. 

En natuurlijk zal de gemeente Beuningen als reactie wel komen met de dure gratis verkeerslichten die op eigen kosten geplaatst zijn. Gooi die wat mij betreft maar meteen op rood, als symbool voor de grote rode kaart die deze schandelijke manier van doen verdient. Schaam u!

 

– Dhr. E van Wijk