webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Toch fijn dat Woonzorg Nederland direct klaarstond om te ontkennen dat er asielzoekers komen na de sluiting van Zorgcentrum Overmars in Winssen.“Daar is absoluut geen sprake van” aldus een woordvoerder van de zeer politiek correcte organisatie in De Gelderlander. Je zou bijna denken dat de verslaggever had voorgesteld er muizen, ratten en ander ongedierte onder te brengen.

Toegegeven, het ís ook een bizarre gedachte om Overmars in te zetten om mensen uit oorlogsgebieden onder te brengen. Wat heeft een naar privacy en rust snakkend oorlogsslachtoffer immers aan een opvang met individuele kamers compleet met douche en wc?

Nee, de gemeente huisvest asielzoekers liever in huurwoningen waar momenteel sowieso al een tekort aan bestaat. Naast boosheid over bovenstaande moet ik ook maar meteen mijn ongelijk bekennen. In tegenstelling tot wat ik laatst beweerde, heeft de gemeente wat het Overmars-gebouw betreft wel degelijk geprobeerd mee te denken met Zorggroep Maas en Waal.
Wat blijkt echter uit een eenvoudig te vinden brief op de gemeentesite? De zorggroep stuurt het college nog steeds met een kluitje in het riet. Letterlijk staat in de brief dat de zorggroep niet ingaat op uitnodigingen. En áls er dan eindelijk een afspraak staat, zou deze diverse malen zijn afgezegd.
Ik weet niet wat erger is… Het inmiddels ontkrachte idee dat de gemeente niet meedenkt… of dat ze zich als een kolossale sul voor paal laat zetten door een zorgclubje.
De genoemde brief van het college aan de zorggroep wordt echter nog een tikje lachwekkender. Want na alle genoemde beschuldigingen wil men namelijk… een gesprek. Burgemeester en wethouders veronderstellen dat de beslissing nog niet definitief is.
Kortom, in dit zorgdossier ontbreekt het de gemeente al aan elke vorm van visie of daadkracht. Moeten we ons dan niet stiekem best wel zorgen gaan maken over de vraag hoe de gemeente om zal gaan met de beruchte transities in de zorg?

Bij die gedachte voel ik me al ziek, zwak en misselijk worden. Ik moet nodig even ergens in alle rust bijkomen. Zou er nog een kamer vrij zijn in Overmars?