webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

De Stichting Primair Onderwijs Maas en Waal kreeg vorig jaar november een veeg uit de pan van Welzijn Druten. Volgens die politieke partij stond de afkorting SPOM namelijk voor ‘Stichting Permanent Onbekwaam Management’.

Deze rake sneer viel de SPOM ten deel omdat basisschool De Kleurencirkel na dit schooljaar de deuren moet sluiten. Tegen alle verwachtingen en afspraken in wordt de school samengevoegd met de Appelhof (ze noemen het alleen niet zo). Naar, maar net als de rest van Nederland heeft ook Druten te kampen met teruglopende leerlingenaantallen.

Er was trouwens al lang geleden sprake van de sluiting van de Kleurencirkel. Maar toen kwam een prachtig plan om de probleemwijk Druten-Zuid aan te pakken. Niet alleen zou de school onderdeel worden van een Multifunctionele Accommodatie, de SPOM zou ook gaan sturen op leerlingenaantallen. Dat betekent zoveel als ouders proberen over te halen hun kinderen op een bepaalde school te plaatsen, lees: De Kleurencirkel.

Toen in november alsnog de definitieve sluiting werd aangekondigd, bleek dat ze helemaal niet van plan waren te sturen. “De vrije schoolkeuze is een groot goed”, aldus SPOM-bobo Marius Peters. Helemaal waar, maar dat had hij misschien ook wat eerder kunnen bedenken.

En wat bleek afgelopen week ineens nieuws? De SPOM gaat sturen op leerlingenaantallen! Tja, sinds basisschool De Kubus verbouwd en vernieuwd is met tig faciliteiten kunnen ze de stroom nieuwe leerlingen niet aan. Er komen zelfs aanmeldingen vanuit Druten-Zuid! Goh… Hoe zou dat toch komen? En als je kan sturen op leerlingenaantallen had je op die manier toch ook de Kleurencirkel kunnen openhouden?

Dan nu het echte verhaal achter dit alles: De SPOM komt op deze manier makkelijk af van een zwakke school in een duur gebouw. En mochten er subsidiepotjes zijn voor scholenfusies dan is dat uiteraard puur toeval…

Helaas voor Welzijn Druten kan bij de SPOM door dit alles geen sprake meer zijn van Onbekwaam Management. Wat zegt u…Onbetrouwbaar Management? Nu heeft u weer gelijk!