webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg


Na een winterslaapje van pakweg een jaar schoot de Beuningse D66 fractie deze week wakker. Raadslid Ingrid van Caulil kwam namelijk met een voorstel om de leegstand in het centrum aan te pakken: één van de winkelpleinen “uit de markt nemen”, wat codetaal is voor “schrappen”.

Volgens D66 moet het Kerkplein er aan geloven. Maar wie vertelt de partij dat uitgerekend het Kerkplein prima gevuld is met winkels die veel publiek trekken? Dat is net zo logisch als een tandarts die een gaatje vult door een gezonde kies “uit de markt te nemen”.

Leegstand is juist een probleem op het centrale Julianaplein in Beuningen. Wat wil Ingrid? Dat bedrijven van het Kerkplein simpelweg verkassen naar het Julianaplein? Ik betwijfel of Bakker Bart zijn plekje tegenover de Albert Heijn op wil geven. Ook de Action, die er pas zit, zal niet om een verhuizing staan te springen.

Daarbij, als het schrappen van een compleet winkelplein al een optie is, dan gaat dat zeker een paar jaar kosten. Wat gaan we in de tussentijd doen?

Misschien moet het antwoord komen van mijnheer Kersjes, de nieuwe centrummanager van Beuningen. Helaas kan ik op z’n naam en ’t feit dat hij iets met het verhuur van geluidsinstallaties doet na weinig tot niets over de goede man vinden. Da’s best gek, want de gemeente nam vorig jaar afscheid van een bedrijf dat het centrummanagement deed omdat die onderneming te weinig zichtbaar was en onvoldoende lokale binding had. Dan had je na twee maanden toch wel wat meer van hem mogen verwachten?

Geheel ongevraagd ga ik ‘m een stukje op weg helpen. De gemeente heeft een bedrijfscontactfunctionaris. Die kan toch eens samen met de centrummanager de boer op gaan? In de randstad zijn er allerlei nieuwe leuke winkelconcepten, daar kan hij toch eens gaan rondkijken? En we sturen mevrouw van Caulil gezellig met hem mee. Dat allemaal onder het motto; niet schrappen maar shoppen.