webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Het winkelcentrum van Beuningen krijgt het Keurmerk Veilig Ondernemen. De ster die bij het keurmerk hoort, wordt komende dinsdag uitgereikt aan de ondernemers.

Dinsdag ondertekenen burgemeester Carol van Eert en vertegenwoordigers van brandweer, politie en ondernemers het project. Zij leggen zich daarmee vast, dat ze de komende tijd blijven werken aan een veilig, schoon en aantrekkelijk centrum.

Alle betrokken partijen hebben eerder gezamenlijk het hele centrum doorlopen en kennis uitgewisseld. Daarbij is gekeken naar veiligheid, verlichting en kwetsbare plaatsen. Om het keurmerk te kunnen bemachtigen, is in het winkelcentrum onder meer de verlichting aangepast. Ook is er een bijeenkomst georganiseerd om ondernemers uit te leggen hoe ze een overval kunnen voorkomen en wat ze moeten doen als die toch plaatsvindt.

Verder hebben ondernemers, gemeente en bewoners een grote opruimactie gehouden. Daarnaast zijn er plantenbakken geplaatst en was er een informatieavond van politie en brandweer over veiligheid.