webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Omwonenden van het Dorpsplein in Weurt zijn boos dat de gemeente vier bomen heeft gerooid, zonder met hen te overleggen.

De gemeente schermt volgens de omwonenden onterecht steeds met burgerparticipatie. “Ze hebben wel met ons gepraat, maar dat ze vier bomen gingen kappen, is ons nooit verteld. We zijn hier erg van geschrokken,” zegt een bewoner die aan het plein woont.

“Na alle problemen met de bomen langs de Van Heemstraweg, had ik verwacht dat de gemeente zich anders zou gaan opstellen,” zegt de bewoner. De zeven jaar oude bomen waren volgens hem volkomen gezond. Een woordvoerster van de gemeente zegt dat er weldegelijk overleg is geweest met de direct aanwonenden van het plein.

“Woensdag is het nationale Boomfeestdag en dan gaan we daar nieuwe bomen planten. Er worden meer nieuwe bomen gepland, dan er voorheen stonden. Het wordt dus alleen maar groener op het plein,” zo stelt de woordvoerster.

Met de omwonenden is volgens de woordvoerster ook afgesproken, dat zij de nieuwe bomen de komende tijd water gaan geven.