webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Al bijna een jaar wordt Druten geteisterd door een groepje tegen het debiele aanhijgende vandalen dat bushokjes sloopt. Dit is dus niet een clubje feestvierders dat zaterdagnacht “per ongeluk expres” een ruit laat sneuvelen… Nee, het gaat om types die stelselmatig bijna alle bushaltes in Druten bezocht hebben om de boel vervolgens kort en klein te slaan.

Hoe erg het is? Clear Channel plaatst in 300 gemeentes hokjes en volgens het bedrijf staat Druten op de eerste plaats qua vernielingen.

Wie denkt dat de burgemeester er bovenop zit en het politie-apparaat aanspreekt komt bedrogen uit. Lucien van Riswijk blijft sinds de zomer van 2014 stug volhouden dat het allemaal wel meevalt… In de hoop dat ’t dan vanzelf wel stopt. Dat klopt ook, op de Scharrenburg zijn inmiddels de vaakst vernielde hokjes verwijderd door Clear Channel. Tja, da’s ook een manier om te zorgen dat het vandalisme stopt.

Dit is natuurlijk nog maar het begin: deze criminele types gaan nu gewoon naar het volgende bushokje waarna de kwestie zich vanzelf herhaalt. Op deze manier staan welwillende reizigers letterlijk en figuurlijk in de kou.

Wanneer neemt burgemeester vaan Riswijk nu eens echt zijn verantwoordelijkheid? Waar blijven de camera’s en kent hij de term ‘prioriteiten van de politie’ eigenlijk wel? Loof desnoods beloningen uit voor tips, dat zal allicht goedkoper zijn dan voortdurend gesloopte hokjes opknappen.

Of kijk voor de gein ’s naar Beuningen. Daar vindt een mens de zonder twijfel lelijkste bushokjes van Nederland… Maar ze zijn wel hufterproof. De Beuningse bushokjes zijn niet te vernielen en de gemiddelde crimineel lijkt ’t niet eens te willen proberen.

En ze zijn te koop denk ik. Want er zijn nog in Beuningen-West nog wel wat bushokjes over. Vorige week bleek namelijk dat die binnenkort toch geen bezoek meer krijgen van een bus…