webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

In de gemeente West Maas en Waal zijn de fractievolgers afgeschaft. Dit gebeurde op initiatief van de grootste partij in de raad, de Federatie Dorpslijsten.

Fractievolgers geven ondersteuning aan raadsleden, maar moeten sinds vorig jaar verplicht een vergoeding krijgen. De FD vindt dat de kosten van 7350 per jaar niet uit te leggen zijn aan de burgers en schaft ze daarom met steun van de VVD af.

Oppositiepartijen CDA, SP en Sociaal Maas en Waal zijn woedend. Volgens hen is vooral de oppositie met 3 kleine partijen de dupe van deze maatregelen en worden ze monddood gemaakt. Volgens fractievoorzitter Broeders van Sociaal Maas en Waal is dit een “toonbeeld van arrogantie, machtsmisbruik en hypocrisie. Volgens hem zijn de verhoudingen in de raad flink verziekt”. Willeke van Ooijen van de SP noemt “het een zwarte dag voor de democratie in West Maas en Waal” en volgens haar is het de eerste gemeente in Nederland die deze beslissing neemt. Merijn Broeders neemt het verder burgemeester Steenkamp zeer kwalijk dat hij zijn stemverklaring niet volledig mocht voorlezen. “ik ben in mijn leven nog nooit zo boos geweest” aldus Broeders.