webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Mocht u benieuwd zijn hoe angst er uitziet, ga dan eens kijken op een van de gemeentehuizen en vraag naar de wethouder van Sociale Zaken. Per 1 januari krijgen zij de verantwoordelijkheid over een flink aantal zorgtaken en dat is zo beangstigend dat ze waarschijnlijk een gezinsverpakking diarreepillen in huis hebben gehaald. Ze hebben namelijk nog geen idee hoe de vork financieel gezien in de steel gaat zitten. De overheid heeft de gemeentes een zak geld gegeven, maar ’t is zo goed als iedereen nu al duidelijk dat dit niet genoeg is voor alle te verwachten hulpvragen. Het loopt de wethouders dus ongetwijfeld al dun door de broek bij de gedachten aan alle aanvragen voor hulp in de huishouding voor bedlegerige Annie, de traplift van oom Henk en het PGB voor nichtje Joke.

Om deze doodsklap op te vangen geven ze uit voorzorg nu al geen euro meer uit, panisch om straks met een lege lokale schatkist te zitten. Daarom hebben alle (linkse) oppositiepartijen deze weken het nakijken als het aankomt op de begroting van 2015. Wat ze ook voorstelden, de (rechtse) coalities van Beuningen, Druten en West Maas Waal gaven niet thuis.

In Beuningen sneuvelde het mantelzorgcompliment, hoe zeer het CDA ook tegenstribbelde. De Beuningse PvdA pleitte voor een eigen plek voor de voedselbank, maar kreeg een hardvochtig nee voor de kiezen. In West Maas en Waal trok de SP ook aan de bel omdat eh… ze meenden dat mensen hun Persoons Gebonden Budget best op konden sparen om lekker op vakantie te gaan. De mensen van de SP daar zijn volgens mij zelf aan vakantie toe…

U begint zich na deze column ook wat nerveuzer te voelen? Best begrijpelijk, misschien is het daarom een idee met z’n allen een regionale praatgroep voor mensen met angststoornissen op te richten. Kunnen de wethouders Sociale Zaken ook meteen aanschuiven.

En nu maar hopen dat de gemeente hier ergens nog een potje voor heeft…..