webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Vrije Tijd

BLANCO BOTERHOOFDEN

 

Dat lokale democratie in deze regio weinig voorstelt is geen groot geheim. De batterij aan dorpslijsten voert zelden campagne maar belooft inwoners elke vier jaar een paar cadeaus en dan krijgen ze weer zeteltjes genoeg voor de volgende vier jaar pluche. Ik heb er al zo vaak over bericht dat u dit riedeltje wel kent.

In de wandelgangen spreken Beuningse politici hier schande van. Het zou geen dualisme zijn en zeker geen democratie. Heftige uitspraken, maar ze hebben gelijk. Wat ze ook hebben is boter op het hoofd.

Uitgerekend de Beuningse VVD maakte het namelijk tijdens de laatste raadsvergadering nog veel erger. Er moest gestemd worden over het mogelijke schrappen van ’t plan ‘Van Oeverwal tot Landgoed’. Ik zal u de oeverloze inhoudelijkheden besparen en direct over de stemming beginnen, want daar ging het mis.

BN&M wil van het hele plan af en stemde daar ook voor. De VVD had zelf meegewerkt aan het plan, maar was er gek genoeg nog niet uit en vroeg een schorsing aan. Na de pauze bleek de partij ineens geen mening meer te hebben en onthielden ze zich van stemming waardoor het plan sneuvelde.

 

Even los van het feit dat dit juridisch gezien waarschijnlijk helemaal niet mag… Wat hebben we aan volksvertegenwoordigers die weigeren te doen waar ze voor gekozen zijn: u weet wel, het volk vertegenwoordigen. In dit geval wilde de VVD het plan stiekem best houden, maar verdorie… daarmee zouden ze BN&M tegenwerken en met een boze coalitiepartner is het kwaad kersen eten.

Een tactische blanco stem dus. Getuigt het van slimme strategie of een complete schoffering van de achterban? U mag kiezen, nu en over een jaartje in het stemhokje. Goed voorbeeld doet goed volgen, dus misschien is blanco stemmen nog niet eens zo gek…