webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Vrije Tijd

CREATIEVE KRONKELS

 

Creativiteit en fantasie, u vindt het vast niet erg dat ondergetekende zich deze eigenschappen toedicht na, jawel, 150 columns over deze regio.  Destijds op papier begonnen in de Beuningse Koerier, via Webfm de overstap naar radio en internet en inmiddels ook weer op de deurmat te vinden in De Maas en Waler.

 

Deze krant mag zich trouwens ook roemen om haar creativiteit en fantasie. Die heb je wel nodig om in de langzaam stervende huis-aan-huis bladenmarkt al drie maanden een mooie krant te maken. Zo, en nu mijn salarisverhoging veiliggesteld is… wat meer complimenten…


Bijvoorbeeld voor burgemeester Carol van Eert die ineens legalisering van wietproductie propageerde, uiteraard onder toeziend oog van de gemeente. Ik snap dat hij elke kans aangrijpt de vrijwel lege Beuningse gemeentekas te spekken… maar dit plan getuigt van zóveel fantasievolle creativiteit dat je er haast een pretsigaret voor nodig hebt.


Creativiteit loont, zo bleek deze week in Wamel. Basisschool De Laak won de Nationale Onderwijsprijs omdat ze een vernieuwend samenwerkingsproject zijn aangegaan met de moeilijk lerende kinderen van De Kom uit Druten. Een project dat kinderen samenbrengt zonder waardeoordelen en etiketjes vereist fantasie én alle lof.


Creativiteit en fantasie betekent ook ‘nee’ durven zeggen. Maar wie vertelt dat de gemeente Druten? Daar werd deze week door toedoen van de dorpslijsten beslotende op handen zijnde kroning herdacht moet worden door het planten van twee Willem-Alexander bomen in… Afferden en Horssen?


Hoezo, een mooie herdenkingslinde in het hart van de nieuw op te leveren Markt van Druten? De honden in Horssen moeten ook iets hebben om tegenaan te plassen.


En ik had me nog zó voorgenomen niks af te zeiken…