webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Vrije Tijd

DOEKJES VOOR HET BLOEDEN

Zal ik eens iets verklappen zo in het begin van 2013? Ik hou van politiek én van ijs… Dus dat burgemeester Van Eert zijn eerste nieuwjaarstoespraak tijdens Beuningen On Ice gaf was voor mij nu al hét moment van het jaar…

Toegegeven, ik heb meer hobby’s nodig. Zeker toen ik al die verre van baanbrekende onderwerpen hoorde die de burgervader aansneed. Het bleek vooral één grote kur vol vaagheid te zijn.

Al had Carol één punt zeer helder voor ogen: de komende zes maanden gaat hij samen met de wethouders de dorpen in om de meningen te peilen.  Echt waar? Dat de burgemeester dit roept in al zijn nieuwheid is tot daar aan toe. Maar wethouders Hendriks, De Klein en Plaizier hadden hem toch wel kunnen wijzen op die dossierkast vol onuitgevoerde plannen van de vorige keer?

U weet wel, die tot stand kwamen dankzij de klankbordgroepen voor Winssen, Weurt en Ewijk en die  tientallen wijkbezoeken in Beuningen. Zijn we als volk écht zo snel volledig van mening veranderd dat het opnieuw moet?

Tijd om minder te praten en meer te lezen, mits de gemeenteraad de klankbordadviezen niet in de prullenbak gooit zoals in Winssen. , er zijn notities gemaakt bij wijkbezoeken en er zijn toch ook vast notulen van al die inwoners die op spreekuur zijn geweest?

Kortom….PvdA’er of niet, de tijd van kopjes thee drinken is voorbij. Doe eens wat met inwoners hebben gemeld tussen neus en theekop door.

Bovenal wil burgemeester van Eert dat 2013 het jaar wordt van de ‘verbinding’. Een bijzonder streven, zeker nadat dit college de afgelopen drie jaar de bevolking heeft genegeerd en zo’n beetje alles afbrak.

Maar Carol gaat de boel verbinden. Hopelijk niet met doekjes voor het bloeden…

Dhr. E. van Wijk