webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Vrije Tijd

DRUTEN HEEFT EEN PRIMEUR!

 

Druten heeft een primeur! Vorige week werd voor het eerst de raadsvergadering live via internet uitgezonden. Wie de publieke tribune voor de bank had verruild, heeft ongetwijfeld moeite gehad wakker te blijven… want blijkbaar heeft niemand de raadsleden vertelt dat reality tv ook spannend moet zijn.

Maar na ’t eind van een lange, lange avond was daar toch verbaal vuurwerk rond het bouwplan Tichellande.

Bouwmaatschappij Van Wanrooij bouwt 14 huizen in Druten-Oost, maar ondanks de geplaveide weg raken ze de huizen aan de straatstenen niet kwijt. Er zijn slechts drie woningen verkocht en dat is Van Wanrooij zó in ’t verkeerde keelgat geschoten dat de firma de gemeente wil verplichten om in het uiterste geval 5 huizen te kopen… Anders stoppen ze er mee.

 

Dit zou Druten mogelijk opzadelen met een strop van zo’n 1 miljoen euro. Je zou verwachten dat de vergadering wel geopend zou worden met zo’n belangrijke zaak. Gek genoeg zwegen de coalitiepartijen als ’t graf, alleen dankzij de oppositiepartijen kwam de situatie ter sprake.

 

Wat blijkt: Van Wanrooij heeft de gemeente in een hoek gedreven. Dezelfde avond nog werd een uitspraak afgedwongen en die was kort maar krachtig: vergeet de economische crisis, als ze in 2014 niet verkocht zijn, zit Druten met vijf prachtige panden in haar maag… En da’s best even slikken.

 

Dus, mocht u binnenkort burgemeester Van Riswijk tegenkomen die u, lichtelijk zwetend, een woning op Tichellande probeert aan te smeren… Geen zorgen, dat past allemaal in zijn motto voor 2013: Kijk verder, zie meer… Op Funda bijvoorbeeld?