webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Vrije Tijd

TOVERDRANK EN TOEKOMSTVISIE

Maakt u zich ook zo’n zorgen om de toekomst van de gemeente West Maas en Waal? De gemeente wel… En dan is 2013 nog maar amper uit de startblokken.  Vorig jaar werden er heel wat bijeenkomsten georganiseerd om een visie op de toekomst te ontwikkelen. Hele volksstammen werd gevraagd hoe ze hun gemeente in 2030 voor zich zagen, maar iedere bijeenkomst trok minder mensen.

Dat snap ik wel: ik kan amper beslissen wat ik de rest van de week op m’n brood wil, laat staan dat ik een pasklaar antwoord heb op de vraag hoe mijn ideale bestaan er over 17 jaar uitziet. Hopelijk wel met van die lekkere slagersworst.

Over bestaan en broodbeleg gesproken, tijdens het onderzoek werd de hamvraag vermeden, te weten: “denkt u eigenlijk dat ‘de gemeente West Maas en Waal’ nog wel bestaat in 2030?”

Nee, deze kleine gemeente gaat dergelijke grote vragen liever uit de weg. Zelfs als er voldoende tekens aan de wand zijn, wordt blind aangenomen dat West Maas en Waal als enige het oprukkende gemeentelijke fusiespook buiten de deur houdt.  U weet wel, zoals dat ene dorpje uit Astérix dapper weerstand bood tegen de Romeinen. In dat geval wil ik ook wel wat van die toverdrank proeven.

Overigens durf ik u de gemeentelijke toekomstvisie voor West Maas en Waal al wel te voorspellen hoor, zelfs zonder kristallen bol. Het is simpel: “We willen dat alles grotendeels gelijk blijft en dat er in de kleine kernen geen voorziening verloren gaat, met dank aan burgemeester Steenkamp die voor elk denkbaar pijntje wel ’n zalvend woord heeft.”

Doen alsof de tijd stilstaat en dat de toekomst vooral op het glorieus verleden lijkt… Ineens lijken Beuningen en Druten uiterst vooruitstrevend.

Dhr. E. van Wijk