webfm logo1
webfm logo2
 
Winssen.jpg

Vrije Tijd

WAK-KER BEUNINGEN

Een aantal jaren geleden viel er in Beuningen nog uit zeven politieke partijen te kiezen. Tegenwoordig zijn er nog slechts vier landelijke en één lokale partij actief. Al is ‘actief’ vooral een relatief begrip. 
Dit maakt het aanbod in het kieshokje een stuk beperkter. Wie milieubewust is, kleurt het GroenLinks hokje rood… En wie ‘gewoon’ links is, gaat voor de PvdA, al lijkt ‘t enige linkse aan die partij soms nog de plaats op het kiesbiljet. Liberalen vinden onderdak bij de VVD en als u ’t bij God niet weet waar de keus op vallen moet, heet het CDA u welkom.  
Wie echter lokale belangen hoog in ’t vaandel heeft kan kiezen uit BN&M, BN&M en……. BN&M. Dat is wat weinig… en daar komt bij dat BN&M vooral gespecialiseerd is in de belangenbehartiging.

Leuk voor mensen uit Winssen, Weurt en Ewijk, maar waar kan de lokaal betrokken Beuningenaar dan op stemmen? Niet op BN&M, want… Een dorpshuis? Dat breken we af. Het zwembad? Dat sluiten we. Een sporthal? Krijgt een fooi voor nieuwe toiletten. En evenementen?

Vanaf het moment dat BN&M aan de macht kwam, werd de subsidie voor Beuningen On Ice teruggeschroefd. 20.000 euro werd 5000 en sinds vorig jaar zit de knip volledig op de beurs. Het gevolg valt te raden: het evenement is opgedoekt en of ’t ooit nog terugkeert is zeer de vraag. 
De SP zal de verlossing in elk geval niet brengen. De lokale afdeling van de tomatenpartij timmerde hard aan de weg, maar bleek deze week onvoldoende raadsleden te kunnen vinden en doet dus volgend jaar niet mee aan de verkiezingen.  
Wellicht is dát de oplossing voor de 200+ werkeloze vrijwilligers van Beuningen on Ice. Richt een partij op! Wat dacht u van de Lijst W.A.K… De Woedende Afgeserveerde Kampioenen?